Getij

Om te bepalen welke route u gaat varen is een getijdetabel van belang. U weet dan middels de waterkaart wat de vaarbare diepte is op plekken waar dat nodig is.

Vaak nog belangrijker is de stroomrichting en kracht. Op sommige routes kan het zijn dat u met stroom tegen nauwelijks vooruit komt.

Op de kaart hiernaast van Rijkswaterstaat vindt u naast de getijde informatie per locatie. Tevens vindt u andere kaartlagen met interessante en handige informatie over water in Nederland

Buienradar

Weten of u niet nat wordt onderweg? Buienradar geeft een actueel overzicht van de komende neerslag.

Tevens ziet u hier een globale lange termijn verwachting. Niet geschikt voor het getailleerd plannen van uw vaarreis. Wel handig om een overzicht te krijgen van het weer de aankomende uren en dagen.

Wilt u aan boord zien of het weer gaat veranderen? Met de barometer heb je een accuraat weerbericht in handen. Deze vindt u in onze webshop. Uiteraard kunt u al de gegevens ook op u mobiele telefoon bekijken. Een handige houder, die tevens oplader is, vindt u hier Rokk telefoon en tablet houders en laders.

Windverwachting

Windfinder is de ideale site om een accurate windverwachting voor je reis op te zoeken. Zowel de constante wind als de vlagen zijn terug te zien. Evenals temperatuur, golven, basis getijde informatie en de wolkbedekking.
 
Wij hebben de widget hiernaast ingesteld staan op de Gouwzee. Echter kun je door door te klikken naar de website van Windfinder voor alle weerstations en favoriete spots informatie opvragen. Een andere handige optie is om de wind en windrichting op de kaart te  bekijken.
 
Een windmeter aan boord is ook altijd handig om te hebben! Deze vindt je in onze webshop.
De waardering van www.123maritiem.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.3/10 gebaseerd op 165 reviews.