Alle zeilscholen in Nederland op één interactieve kaart

Zeilen leer je pas echt goed bij een vaarschool. De zeilscholen die 123maritiem heeft verzameld in de handige interactieve kaart, zorgen ervoor dat je snel en makkelijk bij de juiste discipline terecht komt. Alle zeilscholen, die bij ons watersport platform aangesloten zijn, zijn CWO-gekeurd. CWO is de afkorting van Commissie Watersport Opleidingen. Deze instelling zorgt ervoor dat instructeurs de juiste kwalificatie hebben en de vaar instructies op hoog niveau gegeven worden. Vind hieronder de zeilschool het dichtst bij jou in de buurt is:

 

Close
Find Nearby Share Location Routebeschrijving
TitelCategorieAdresMeerEmailTelefoon
Close
Routebeschrijving
'; ';
Options Verberg de opties
Print Reset
Ophalen van de route...

Welke disciplines zijn er bij zeilscholen?

Bij zeilscholen zijn er diverse disciplines. De boten zijn over het algemeen onderverdeeld in klassen. Zo zijn er voor de jongste jeugd optimisten. De optimist is dé startersboot in de zeilwereld. Leren zeilen doe je dan ook in de optimist. Deze open zeilboot is uitgerust met 1 grootzeil, en zorgt ervoor dat er niet teveel opgelet hoeft te worden op meerdere zeilen of trim mogelijkheden. Met het roer en de grootschoot, worden er veelal baantjes gevaren om de basis techniek onder de knie te krijgen. Op een gegeven moment is de basis op orde en gaat de leercurve omhoog. De kennis word uitgebreid op een splash of een twee persoons boot. De extra handigheid hierin is, dat er meer getrimt moet gaan worden. Dus de maximale snelheid uit de boot halen. Bijvoorbeeld door het trimmen van het onderlijk, hangen zodat de boot onder de perfecte hoek ligt maar ook hoe maak je een tocht over het water. Natuurlijk komen er ook andere leerdoelen aan bod, zoals: knopen leggen, weersvoorspelling en een stuk vaarvoorbereiding.

 

Waarom een zeilschool zoeken en welke?

Natuurlijk wil iedereen leren varen die maar iets met watersport te maken heeft. Denk aan de jonge avonturier, maar ook de volwassenen die graag de fijne kneepjes wilt leren van het varen. Naast de discipline is het belangrijk om te kijken welke vaarschool het beste bij jou past. Je hebt volwassenen zeil cursussen maar ook voor de jeugd. De vele zeilkampen die worden aangeboden, zijn veelal met overnachting. Leuk voor de kids, ook leuk voor de ouders. Want een weekje vrij is ook weleens prettig, en het kroost leert nog iets bij. Naast het leren varen is het ook vaak een feestweek. Na een week zeilkamp moeten de kinderen vaak weer een week bijkomen van alle indrukken. Voor de oudere leerlinen zijn er speciale volwassenen vaarscholen. Soms intern, soms ook alleen voor de cursus. Denk aan jacht trainingen. Aan voor d van een luxe zeiljacht zeezeil cursus of juist op de Randmeren. De principes van zeilen zijn altijd hetzelfde, klein of groot; harde of zachte wind. Maar met de juiste begeleiding wordt je een echte professional!