Het aankopen van een nieuwe boot of jacht

Waarom zou je voor je boot een aankoop keuring uitvoeren? De aankoop van een nieuwe -tweedehands- boot is vaak een emotionele ervaring. De meeste aspirant watersporters worden ‘verliefd’ op de vorm of de uitstraling van een boot. Het is daarom belangrijk om een onafhankelijk expert in te schakelen om de aankoop van begin tot eind te begeleiden. Een expert vinden in Friesland of Zeeland; 123maritiem heeft door heel Nederland een netwerk van vakbekwame keurders die snel en efficiënt te werk gaan. Zo hoef je nooit lang te wachten op jouw bootkeuring en heb je binnen afzienbare tijd een betrouwbaar rapport in handen waarmee je de onderhandelingen wellicht nog scherper kunt inzetten.

Aankoop keuring van de boot

De keuring van de nieuw aan te schaffen boot is een bijzonder moment. Klopt het wat de verkopende partij aangeeft over de boot en is de boot wel vaartechnisch op orde? 123maritiem bemiddeld in een gedegen onderzoek en altijd uitgevoerd door een onafhankelijke EMCI of ADR geregistreerd expert. Hieronder een greep wat de aankoop keuring van jouw nieuwe boot inhoudt;

  • Onderwaterschip; oa kiel, roer, schroef en schroefas, osmose check, diktemeting, techniek.
  • Tuigage en dekbeslag; oa mast, verstaging, bevestigingen, techniek.
  • Motoren; oa olie, geluid (Db), algehele staat, technische staat.
  • Electrische systemen; oa bedrading, verlichting, eventuele bliksembegeleiders.
Keuring van zeilschip Contest 30, Boreas.

Zorgeloos varen

Nadat de boot positief gekeurd is, kun je de komende tijd zorgeloos varen. Of 123maritiem een zeiljacht keurt of een motorboot; onze zorg is dat jij zorgeloos de trossen los gooit. Nadat alle items gekeurd zijn ontvangt de koper het keuringsrapport. Gecertificeerd door de betreffende instanties zoals hierboven beschreven is. Mocht er onverhoopt toch iets ontbreken aan boord kun je altijd zorgeloos bestellen op onze watersport webshop. In onze maritieme webshop bestel je makkelijk en snel jouw boot accessoires.

checklist boot keuren