BLOG: Watersport films die je kan kijken tijdens de quarantaine

Geplaatst op Geef een reactie

Voor de watersporter is het geen gemakkelijke tijd; clubgebouwen zijn gesloten, sanitaire voorzieningen niet te gebruiken en wedstrijden afgelast. We mogen natuurlijk wel varen, alleen niet op de manier die wij zouden willen natuurlijk. Maar gelukkig kunnen we in deze winterperiode van Corona ook opsluiten met de beste films over de watersport. Van spannende documentaires tot informatieve en ontspannen zeil-films.

Watersport platform 123maritiem heeft hieronder 3 films geselecteerd;

Chasing Bubbles (2016)

Chasing Bubbles (2016)

Chasing Bubbles is een documentaire over de avontuurlijke Alex Rust. Zonder enige kennis van zeilen of varen, koopt hij een zeilboot en een boek; Zeilen voor Dummies. Want varen had Alex nog nooit gedaan. Na een hoop oefenen en vooral proberen, waagt hij de oversteek naar de Cariben.

Tijdens deze doldwaze reis, reizen een hoop vrienden, familieleden en zelfs een zwerver mee. De vaartocht is een groot feest met de nodige ontberingen. Er is vaak meer kapot dan dat er werkt, maar met een hoop doorzettingsvermogen lukt het ze om de wereld rond te zeilen. De hele documentaire is te vinden op YouTube en kun je gratis bekijken.

Dead Calm (1989)

Dead Calm (1989)

Dead Calm gaat over Rae (gespeeld door Nicole Kidman) en en John (Sam Neill) die midden op de oceaan een zwaar beschadigd schip tegenkomen. Er komt een zwaar overstuurde man aanvaren met een roeiboot, die aan boord komt bij Rae en John. Aan boord van het zwaar beschadigde schip zijn er geen overlevenden als John is gaan kijken.

Onderwijl is de zwaar overstuurde man ervandoor gegaan met Rae en de boot. John zit op een zinkende boot midden op de oceaan; hoe gaat dit aflopen? Deze spannende thriller is een old-school film, waarna Nicole Kidman en Sam Neill doorgebroken zijn op het witte doek.

All Is Lost (2013)

All Is Lost (2013)

All Is Lost gaat over een solozeiler die met zijn zeiljacht tegen een container aan vaart. Na het ongeluk komt er water binnen het schip, waardoor er alle zeilen bijgezet moeten worden om de boot te behouden. Helaas is door het zilte water, de navigatie apparatuur kapot gegaan. Hier beginnen dan ook de avonturen van een onfortuinlijke zeiler, die uiteindelijk van de regen in de drup raakt.

Onderhoudsmiddelen van Yachticon

Geplaatst op Geef een reactie

Meer over onze leverancier Yachticon

Yachticon

Yachticon is in 1982 opgericht door Astrid Nagel. Het eerste product van het bedrijf was Aqua Clean voor het conserveren van drinkwater. Het kwam voort uit het idee van Herbert Nagel (die al zijn hele leven snoep en andere lekkernijen importeerde) om een vloeibaar product te produceren dat niet als poeder samen klontert of niet zo duur is als pillen. Poeder en pillen waren toen al op de markt. Een opstart kwam van de buurman, Dr. Winkelmann, een voedingschemicus, die de formulering ontwikkelde en van een redacteur van de “Bild Zeitung” die zo nu en dan kleine redactionele artikelen publiceerde over waterbehoud.

Verder lezen Onderhoudsmiddelen van Yachticon